Klantenservice

Veelgestelde vragen

Klant worden

Ben jij een professional in onze branche? Dan is het mogelijk om je aan te melden. Let op, wij leveren strikt enkel aan zakelijk branchegerichte bedrijven! Ben jij een verhuurder, reparatiebedrijf of ben jij een caravan- of trailer-professional? Dan is aanmelden mogelijk.

Wij zullen je aanmelding beoordelen aan je branche-herkomst. Als je een branchegerichte herkomst hebt, koppelen wij een specifieke prijslijst aan je klantenkaart.

Onze levering- en betalingsvoorwaarden zijn op aanvraag in te zien.
Verdere informatie ontvang je na je aanmelding en beoordeling.

Bestellen

Bestellen kan enkel via je persoonlijke klantlogin. Heb je je aangemeld, dan wordt je aanmelding beoordeeld en bevestigd via email.

Zodra wij jouw account hebben goedgekeurd, kun je van start met jouw persoonlijke login gegevens.

Je orderstatus vind je terug in het overzicht van jouw bestellingen.

We updaten deze status realtime, zodat je exact weet in welk stadium jouw order zicht bevind.

Vanaf dit moment hebben we twee mogelijkheden: op voorraad, of niet voorradig. Binnenkort volgt een uitbreiding, waarin de mogelijkheid om van het product de levertijd aan te vragen via de website. Dit maakt het voor jou én ons een stuk makkelijker. Vervolgens nemen we contact met je op, zodra onze informatie beschikbaar is.

Wijzigen en/of toevoegen

Ja, indien de orderstatus nog op NIEUW staat, is toevoegen mogelijk. Indien je twee orders per dag plaatst, is de eerste order bepalend voor de vrachtkosten en/of franco-grens. Bijbestellen kan natuurlijk altijd!

Ja, dit kan, mits de bestelling nog niets is ingepakt en verzonden.

Ja, wij bieden een breed assortiment, waarmee we in 75% van de gevallen je een alternatief kunnen bieden. Daarmee kom je dus altijd tot een oplossing.

Verzendkosten

Wij werken met een divers aanbod logistieke partners, daarom variëren de verzendkosten per opdracht. Onze voorwaarden zijn inzichtelijke in ons B2B portaal.

Nee, niet altijd. Wanneer we spreken over bundels, langer dan 2,0M berekenen we een toeslag. Dit is afhankelijk van de omvang en orderwaarde. Maar als basis altijd € 22,50 euro.

Ja, mits het product nieuw en onbeschadigd is. Zie voor retour-instructies het volgende kader.

Bezorgen en afhalen

Pakketten versturen we via DPD incl. track-and-trace. Expresse tijdszendingen via HEXS. Pallets of lengtegoederen versturen we via onze huisvervoerder KCD uit Oldenzaal.

Mits een product voorradig en besteld is op werkdagen voor 15:00, versturen wij het dezelfde werkdag. Bestellingen als pakket t/m 30 kg gegarandeerd!

Nee, wij werken van uit centrale voorraad uit Duitsland, afhalen in Wierden is niet mogelijk.

Retourneren

Dit is enkel mogelijk op vooraanmelding via onze binnendienst. Wij nemen altijd eerst door, waarom het product retour komt. Je hebt daarnaast altijd een retour-nummer nodig om een product te retourneren.

Na het aanmelden via onze binnendienst, ontvang je een retour-nummer. We plannen een afhaling in via onze vervoerders DPD of KCD. Na beoordeling in ons magazijn bekijken we of het product nieuw en terug onze voorraad in mag. Hier gelden echter hoge eisen.

Mits het product bij ons is besteld, mag de besteldatum max. 6 maand oud zijn. Is het product nieuw en volledig functioneel, dan crediteren we 100% van de berekende waarde. Alle overige factoren gaan in goed overleg, echter onder voorbehoud.

Veiligheid en privacy

Wij behandelen iedere klant met zijn of haar data volgens de geldende richtlijn. Onze medewerkers hanteren onze strikte privacy-richtlijn. Dit geldt ook voor ons beveiligde systeem en portaal waar jij als klant mee werkt en beveiligd kunt inloggen. Wil je alle details weten? Neem dan contact met ons op.

Met je klantaccount kun je beveiligd inloggen en de persoonlijke gegevens van jouw of je bedrijf wijzigen. Deze worden vervolgens verwerkt in ons systeem.

Ja, wij werken met functionele, analytische en marketing cookies. Dit doen we om je de beste ervaring te geven met onze website.

Betaalmethoden

Wij bieden meerdere mogelijkheden: vooruitbetaling per bank of levering op rekening. Daarnaast kun je kiezen uit een handmatige of automatische incasso.

Wij beoordelen iedere klant op een kredietwaardigheid. Hiermee bepalen wij de mogelijkheid of ‘op rekening kopen’ mogelijk is.

Vanuit je klantaccount, bestaat de mogelijkheid om je facturen digitaal te voldoen via iDeal. Dit is echter enkel mogelijk, indien je per vooruitbetaling per bank betaald.

Klantenservice

Heb je een vraag over één van onze producten of diensten? Kijk dan hiernaast bij de veel gestelde vragen.
Vind je niet het juiste antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.
Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail en WhatsApp.

Telefoon: +31 546 246 060

E-mail: verkoop@buente.com

WhatsApp: +31 6 39590580


Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 17:30

Zaterdag / zondag: Gesloten


Onze catalogus digitaal inzien?